IZ POLICIJSKOG IZVJEŠĆA: U Drnišu se opet igralo na sreću, a u Bilicama dva puta provaljeno

U Službi kriminalističke policije, Odjelu organiziranog kriminaliteta ove Policijske uprave je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za nedozvoljene igre na sreću.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima, 18. prosinca u Drnišu, u ugostiteljskom objektu osumnjičenog su pronađena i radi pretraživanja privremeno oduzeta tri aparata za igre.

Po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, 23. prosinca, u nazočnosti djelatnika Porezne uprave, Područnog ureda Split i osumnjičenog privremeno oduzeti aparati su pretraženi, a tom je prilikom utvrđeno da svi aparati imaju ugrađene nedozvoljene programe za igre na sreću, odnosno kockanje.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, kao vlasnik ovih aparata i ugostiteljskog objekata, s ciljem da sebi pribavi imovinsku korist bez odobrenja nadležnog tijela, aparate postavio u zasebnu prostoriju ugostiteljskog objekta, gdje je javno priređivao igre na sreću.  

Osumnjičeni će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.   

Protekloga dana na našem su području, od značajnijih sigurnosnih događaja, prijavljene i dvije teške krađe, od kojih jedna u pokušaju.

U Bilicama je tako nepoznati počinitelj provalio u spremište 50-godišnjaka i otuđio stroj vrijedan nekoliko tisuća kuna, a u istom je mjestu nepoznati počinitelj pokušao provaliti i u kuću 62-godišnjaka pri čemu je nastala šteta od nekoliko stotina kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenog stroja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.