Još jedan Funcut uhićen zbog tučnjave u dvorani u kojoj je policajcu slomljen nos

Šibenska policija uhitila je još jednog navijača, 25-godišnjeg pripadnika Funcuta, koji je sudjelovao u tučnjavi sa simpatizerima Torcide u nedjelju nakon malonogometne utakmice u dvorani na Baldekinu, izvijestili su danas iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Broj uhićenih tako se popeo na sedam jer su ranije privedena tri navijača zbog sudjelovanja u tučnjavi, te tri navijača koji su interventom policajcu u civilu slomili nos.

Podsjetimo, sedmorica osumnjičenih su, kao pripadnici Funcuta, u nedjelju nešto poslije 17 sati u sportskoj dvorani na Baldekinu prvo verbalno, a zatim i tjelesno napali dva simpatizera Hajduka, pišu u policiji. Kako neslužbeno doznajemo, jedan od tih simpatizera Hajduka navodno je provocirao Funcute te je bio na ‘Starom pazaru‘ kada je došlo do napada Torcide na Funcute u listopadu prošle godine, a pripadnici šibenske navijačke skupine su ga prepoznali.

U tom trenutku u dvorani su se zatekla dva policajca izvan dužnosti, koji su inače malonogometaši u slobodno vrijeme. Htjeli su spriječiti daljnji sukob pa su se predstavili kao policajci i izdali upozorenje svima da prestanu s nasiljem. Iz glasnogovorništva policije, međutim, ističu kako su se navijači oglušili na policijsku zapovijed i u napadu teško ozlijedili policajca. Kako smo saznali, riječ je o interventnom policajcu kojemu je slomljen nos.

Nakon toga su interventni policajci u nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro patrolirali Baldekinom u potrazi za navijačima o čemu je Šibenski portal dobivao informacije građana. Policajci su naposljetku ulovili sedam navijača koji su pritvoreni, a protiv kojih će ići kaznene prijave zbog sudjelovanja u tučnjavi, nanošenje teške tjelesne ozljede i napad na službenu osobu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.