Još jedna kaznena prijava u JABA-i zbog lažnih podataka za odobrenje dugoročnog kredita šibenskom poduzeću

Šibenska policija u koordinaciji s Općinskom državnim odvjetništvom u Šibeniku osumnjičila je 68-godišnjaka za krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Terete ga da je, kao odgovorna osoba u banci sa sjedištem u Šibeniku, u vremenu od 16. travnja do 12. srpnja 2012. godine u službenu ispravu unio neistinite podatke. Potom je takvu neistinitu ispravu u službi poslovanja iskoristio kao pravu, pri odobravanju dugoročnog kredita za jedno poduzeće sa sjedištem u Šibeniku.

Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku policija podnijela Posebno izviješće, kao dopunu ranije podnijetoj kaznenoj prijavi.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o jednoj odgovornoj osobi u šibenskoj Jadranskoj banci čija je bivša Uprava prije dvije godine ‘zaradila’ kaznene prijave za gospodarski kriminal, a tada je šteta za banku procijenjena na 42,5 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.