Kako ne bi ostvario prijetnje, 50-godišnji utjerivač duga iz Šibenika zadržan u zatvoru

Muškarac rođen 1969. godine kojeg se sumnjiči za pokušaj iznude u Šibeniku, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva, zadržan je u istražnom zatvoru, priopćili su iz Odvjetništva. Za kazneno djelo za koje ga se sumnjiči propisana je kazna zatvora od jedne do deset godina.

Nakon ispitivanja je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da je 50-godišnjak u popodnevnim satima prošle nedjelje u Šibeniku, došao u stan u kojem stanuje 38-godišnji muškarac, kojem je rekao da mu duguje 1.200 kuna. Kada ga je 38-godišnjak uhvatio rukom oko vrata i pokušao izgurati iz stana, osnovano se sumnja da ga je osumnjičenik udario nogom i ozlijedio ponavljajući mu više puta da će ga ubiti ako mu ne plati, izazvavši time kod njega strah.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je donijelo rješenje o provođenju istrage. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.