Kampanja ‘Dvije djevojčice’ u Srednjoj strukovnoj školi o problemu trgovine ljudima

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje zajedno s Veleposlanstvom Velike Britanije i Sjeverne Irske, pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Ravnateljstvom policije Ministarstva unutarnjih poslova, provodi kampanju pod nazivom ‘Dvije djevojčice’, s ciljem prevencije trgovanja ženama i djevojkama u svrhu seksualnog iskorištavanja.

U sklopu kampanje, u petak 29. studenoga u vremenu od 12.30 do 13.15 sati u  Šibeniku u Srednjoj strukovnoj školi, će biti održana prezentacija kampanje kroz edukaciju učenika i nastavnika škole s ciljem senzibiliziranja mladih i djece o problemu trgovanja ljudima, prepoznavanju potencijalno opasnih situacija, te načinima prevencije i zaštite.

Nakon toga će učenici s voditeljima kampanje i djelatnicima policije u Šibeniku na Trgu Dražena Petrovića podjelom prigodnog materijala građane senzibilizirati na opasnosti trgovanja ljudima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.