Kninjanin (78) kokošinjac branio nelegalnim arsenalom. Ubio dva i ranio jednog psa

Policija je, zbog ubijanja i ranjavanja pasa u Kninu, kazneno prijavila i zadržala u pritvoru 78-godišnjeg Kninjanina te će protiv njega podići i optužni prijedlog zbog neovlaštenog posjedovanja oružja.

Kako je utvrđeno krim obradom osumnjičeni je prošle nedjelje oko 9 sati u Kninu u blizini svoje kuće, nakon što je začuo lavež pasa u svom kokošinjcu, a potom i uočio četiri psa i 17 komada zaklane peradi, vatrenim oružjem ubio dva psa nepoznatog vlasnika, koje je potom odvezao i bacio u obližnji potok. Tom prilikom osumnjičeni je ranio i psa u vlasništvo 22-godišnjaka, koji je zajedno s psom u vlasništvu 50-godišnjaka, pobjegao s mjesta događaja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku je pretražena obiteljska kuća osumnjičenog, koji je, prije početka pretrage, policijskim službenicima dragovoljno predao jedan pištolj, dvije automatske puške i ukupno 1.437 komada streljiva, od kojeg 1.160 komada puščanog i 247 pištoljskog streljiva. Svo oružje i streljivo 78-godišnjak je neovlašteno posjedovao, priopćili su iz PU šibensko-kninske.

Policija će također prijaviti Prekršajnom sudu 22-godišnjaka i 50-godišnjaka zbog neopreznog držanja životinja koje mogu ozlijediti ili ugroziti građane.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.