Lopovima nisu dovoljni novac, nakit i mobiteli pa kradu i vatrogasnu opremu

Facebook Vatrogasci Tisno

Vrhunac sezone, gužvu i opuštenost turista sezonski lopovi koriste u svakom trenutku pa je tako od petka do jutros policiji prijavljeno jedno razbojništvo, deset teških krađa, tri krađe i jedna prijevara.

U noćnim satima subote u Vodicama su nepoznati počinitelji uporabom sile i prijetnje  maloljetnom francuskom državljaninu otuđili nakit, mobitel i novac, a u isto vrijeme u Tisnom je nepoznati počinitelj provalio u dva apartmana iz kojih je 18-godišnjoj i 39-godišnjoj britanskim državljankama otuđen novac, dok je u autokampu turističkog naselja Solaris 46-godišnjoj njemačkoj državljanki nepoznati počinitelj otuđio bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna.

U petak u večernjim satima u Vodicama je nepoznati počinitelj iz nezaključanog stana 61-godišnjakinji otuđio novac, a usubotu poslijepodne u Šibeniku su 37-godišnjakinji ukradeni novac i osobne isprave. U isto vrijeme u Primoštenu je nepoznati počinitelj 29-godišnjakinji otuđio mobitel vrijedan nekoliko tisuća kuna, a u nacionalnom parku Krka je 46-godišnjoj mađarskoj državljanki ukraden mobitel vrijedan nekoliko tisuća kuna.

U Grebaštici je nepoznati lopov iz nezaključanog osobnog automobila 26-godišnjaku otuđio mobitel vrijedan nekoliko tisuća kuna, u Šibeniku su 24-godišnjoj danskoj državljanki ukradeni novac i osobne isprave, dok je u Primoštenu u to vrijeme nepoznati počinitelj 44-godišnjem talijanskom državljaninu otuđio novac i osobne isprave.

Jučer u popodnevnim satima uz državnu cestu D8, u mjestu Bilo je nepoznati počinitelj provalio u parkirano vozilo iz kojeg je dvojici austrijskih državljana otuđio novac i osobne stvari, a u to vrijeme u Šibeniku je netko provalio 74-godišnjakinji i otuđio nakit i novac.

Policiji je proteklog vikenda prijavljena i krađa koja se u Vodicama dogodila 4. kolovoza, kada je nepoznati počinitelj 36-godišnjoj švicarskoj državljanki otuđio novac, te da je između 1. i 7. kolovoza u Kistanjama netko iz otvorene garaže 61-godišnjaku otuđio stroj vrijedan nekoliko tisuća kuna.

U noći sa subote na nedjelju u Gornjem Vinovu je nepoznati počinitelj otuđio dio vatrogasne opreme vrijedne nekoliko tisuća kuna, a večernjim satima subote u Šibeniku je nepoznati počinitelj prilikom prodaje nakita doveo u zabludu 42-godišnju zaposlenicu i otuđio joj novac.

Policija protiv svih počinitelja podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku te pokušava otkriti identitet počinitelja i pronaći otuđene predmete.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.