Majka pokojne Dolores: Stojan Matavulj neće se izvući

Stojan Matavulj, nepravomoćno je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od devet mjeseci, uz rok kušnje od dvije godine, zbog prometne nesreće u kojoj je poginula Dolores Lambaša.

Prema novoj verziji optužnice Matavulj je osuđen za ubojstvo iz nehaja.

Zoran Mataić, odvjetnik Sotjana Matavulja, potvrdio je danas za Index kako je njegovom klijentu izrečena kazna.

Nećemo se žaliti, Matavulj se osjeća krivim

“Tu postoji i mogućnost žalbe u roku od 15 dana, kako DORH-a, tako i s naše strane, ali mi se nećemo žaliti, ne vidim razloga, jer se gospodin Matavulj osjeća krivim.

Bitno je naglasiti i kako je danas djelo prekvalificirano iz namjere u nehaj”, kazao nam je Mataić.

Podsjetimo, prvotnom optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, Matavulja se teretilo da je u listopadu 2013. godine, pod utjecajem 0,66 promila alkohola, upravljao automobilom na autocesti A3 te da zbog umora nije prilagodio brzinu vozila, zbog čega je automobil udario u automobil ispred sebe.

Dolores Lambaša, koja je bila u automobilu s Matavuljem, preminula je od ozljeda zadobivenih u nesreći.

Majka pokojne Dolores: Neće se izvući

Alma Petrović, majka pokojne glumice, bila je u sudnici na izricanju presude. Najavila je da će od Matavulja tražiti naknadu štete.

“Moju kćer nitko mi ne može vratiti. Jako mi je teško jer nisam zadovoljna presudom”, izjavila je Petrović. Dodaje da će iskoristiti sve sudske instance koje joj stoje na raspolaganju, a spremna je ići i do međunarodnog suda u Bruxellesu.

“Ovo vještačenje uopće ne drži vodu. Da je ispala kroz šofer šajbu, lice bi joj bilo izrezano od stakla. A njeno lice bilo je bez ijedne ogrebotine. Samo je imala edem na jednoj strani i mislim da je bila onesviještena”, kaže Petrović.

U dodatne detalje nije željela ulaziti, ali poručila je da ima svoje mišljenje o okolnostima nesreće.

“Neću ništa govoriti da se ne izdajem i da se on ne priprema. Ali neće se izvući. Na mobitelu su dokazi, imam njegove poruke sve do zadnjih deset dana prije nesreće. To je sve spremljeno kod odvjetnika u Njemačkoj, a kad krenem u privatnu tužbu mogu od operatera zatražiti i njegove poruke za zadnjih deset dana”, tvrdi Petrović i dodaje da Matavulj na njena pitanja nije želio odgovarati “jer se boji njenog znanja”.

 

Izvor: www.index.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.