Maloljetnik prijetnjama u više navrata od vršnjaka iz Nunića iznudio 105 tisuća kuna

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom osumnjičenim za osam kaznenih djela iznude na štetu maloljetnika.

Nakon što je policija zaprimila kaznenu prijavu po kojoj je u noći s 12. na 13. siječnja u Nuniću iz kuće 57-godišnjaku otuđen novac, provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je došla do saznanja da je novac iz kuće iznio maloljetnik koji u njoj živi, a pod prisilom drugog maloljetnika koji je od njega redovito, silom, iznuđivao novac.

Utvrđeno je da je nasilni maloljetnik u vremenu od ožujka do lipnja 2016. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, ozbiljnom prijetnjom tjelesnom snagom u šest navrata iznudio ukupno 6.000 švicarskih franaka od drugog maloljetnika koji je iznuđeni novac ukrao roditeljima iz kuće.

Nadalje je nasilni maloljetnik 26. i 27. prosinca prošle godine, na isti način, nakon što je oštećenog vozilom odvezao u Nunić do njegove obiteljske kuće, iznudio iznos od 8.000 eura, koje je maloljetnik ponovno otuđio iz obiteljske kuće i predao mu. Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je procijenjena na 105 tisuća kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju maloljetni ucjenitelj, je uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.