MINISTARSTVO DONIRALO, LOPOVI UKRALI: Ukradeni bicikli BK Fortica iz Dalmare centra

Iz prostorija u Dalmare centru nepoznati lopovi otuđili su dva bicikla, 14 dječjih kaciga i 16 reflektirajućih prsluka koje je Biciklističkom klubu Fortica iz Šibenika doniralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, za edukacijski program ‘Projekt 215: biciklom do znanja, sigurnosti i samopouzdanja’. Projekt se temelji na članku Zakona o sigurnosti prometa na cestama 215, a njime je propisano da djeca od 9 do 14 godina smiju samostalno upravljati biciklom na cesti samo ako su osposobljeni u školama za upravljanje biciklom.

– Sve je to bilo krasno, ministarstvo nam je odobrilo projekt, međutim, problemi su nastali kad smo te bicikle i opremu za provđenje projekta morali negdje smjestiti. Uputili smo službeni dopis Gradu Šibeniku da nam se osigura prostor, ali smo dobili službenu odbijenicu koju je potpisao dogradonačelnik Danijel Mileta. U susret nam je izašao Vlado Čović, ponudio nam je prostor bez naknade u Dalmare centru, koji smo dijelili s još nekoliko tamošnjih tvrtki i butika. Kako je tu prolazilo mnogo ljudi, radnika, tko zna tko je ušao unutra i ukrao te bicikle i kacige. To ne možemo ni utvrditi preko nadzornih kamera, jer se video zapisi čuvaju samo sedam dana, a ove bicikle je ukrao netko prije. Nije nam preostalo ništa drugo nego sve skupa prijaviti policiji- kaže Dragan Ilioski iz BK Fortice.

Kaže i kako su im prostorije veliki problem, da im ne treba previše prostora, ali im ga Grad nikako ne dodjeljuje.

– Mislili smo čak posložiti čunjeve ispred gradskog poglavarstva, malo se tamo provozati, da ukažemo na naš problem. Sad se snalazimo kako znamo, čuvamo opremu kluba po privatnim kućama i objektima. Sve je to kratkoročno, jer nikad  ne znaš kad će ti ljudi svoje prostore iznajmiti- kaže Ilioski.

Ukupna šteta je oko pet tisuća kuna, a PU šibensko-kninska protiv nepoznatih počinitelja podnijeti će kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.