Na drogu lani na šibenskim cestama testirana 62 vozača, šestero ih bilo pozitivno

– Prošlog četvrtka, 19. ožujka, na državnoj cesti D-33, u mjestu Tepljuh, 31-godišnji Šibenčanin zatečen je da upravlja BMW-om te se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti opojnih droga. Protiv vozača je podnijet Optužni prijedlog- piše u tjednom izvješću o sigurnosti na cestama Policijske uprave šibensko- kninske.
Prometna policija sve češće, osim alkotesta, provjerava sumnjive vozače na drogu, 2014. godine takav test izvršen je 62 puta.

– Policijski službenici za vrijeme obavljanja poslova nadzora i upravljanja prometom na cestama tijekom 2014. godine pomoću uređaja za preliminarno testiranje ili jednokratnim testerima, testirali su 62 vozača na utjecaj opojnih droga, dok se 12 vozača odbilo testirati- kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.
Od 62 testirana, šest vozača bilo je pozitivno na uređaju za preliminarno testiranje. Od njih šest , četvorica su pristali na davanje uzoraka krvi i urina radi analize na prisutnost droga, i svima im je utvrđena prisutnost droga, dok su dva vozača odbila dati uzorke krvi i urina radi analize.
Testiranje vozača na opojne droge nastavilo se i u 2015. godini.
– Tijekom prva dva mjeseca 2015. godine na području naše policijske uprave pomoću jednokratnih testera policijski službenici su testirali 11 vozača dok su se četiri vozača odbila testirati. Od 11 testiranih vozača, tri vozača su imala pozitivan rezultat na uređaju za preliminarno testiranje, a svi su nakon preliminarnog testiranja odbili dati uzorke krvi i urina radi analize na prisutnost droga- kaže Marica Kosor.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.