Na Kozjaku gori već 12 dana, požar kod Rasline ugašen nakon 7 sati borbe s vatrom

Ilustracija/Arhiva

Požar koji je prije 12 dana izbio na brdu Kozjak još nije ugašen, dok je jučerašnji izbio na brdu Lisac kod Rasline, ugašen sinoć oko 21 sat, doznajemo u Županijskom centru 112.

Požar kod Turića uz brdo Kozjak i dalje gori. Jučer su na požarištu radili tri vatrogasciaiz Javne vatrogasne postrojbe Knin sa dva vozila, DVD-ovci iz Kijeva, Knina i Biskupije, a u pomoć su im priskočila i dva kanadera koja su na požaru bila od 16 do 18 sati.

Pomoću sustava nadzornih kamera Holistic, dežurne službe u Županijskom centru 112 uočile su u 14,10 sati požar na brdu Lisac kod Rasline. Na teren je izašlo sedam vatrogasaca JVP Šibenik, šestorica iz DVD-a Zaton, dva vatrogasca iz DVD-a Vodice, tri iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šibenik i po tri iz Tisnog i Pirovca. Pristigla su na požarište i dva kanadera te jedan air tractor, zbog čega je požar lokaliziran oko 18,30 sati, a proglašen ugašenim oko 21 sat. Izgorjelo je oko 10 hektara borove šume, makije i mladih hrastova.

Iz Županijskog centra 112 obavještavaju kako je požar kod Gošića konačno ugašen jučer u 18,15 sati, a izgorjelo je 411 hektara trave i niskog raslinja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.