Napadači jutros predani državnom odvjetništvu, sudit će im se kao starijim maloljetnicima?

Dva mladića u starosti od 19 godina koji su jučer uhićeni zbog nanošenja teških i po život opasnih ozljeda 19-godišnjem mladiću iz Drniša, jutros su oko 10 sati predana državnom odvjetništvu koji će ih saslušati, a tijekom dana će se donijeti odluka hoće li ih se zadržati u istražnom pritvoru ili će pak biti odlučeno da se mogu braniti sa slobode.

Kako doznajemo od Marice Kosor, glasnogovornice PU Šibensko-kninske, policija je protiv njih podnijela kaznene prijave za nanošenje osobito teških tjelesnih ozljeda. Za takav čin predviđena je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Nadalje, od pravnih stručnjaka doznajemo da će se napadačima vjerojatno suditi kao starijim maloljetnicima budući da spadaju u kategoriju od 18-21 godine starosti. Ova kategorizacija može značiti određivanje nešto blažih kazni za spomenuta kaznena djela.

Podsjetimo, kako je Šibenski portal pisao, nad mladićima koji su u petak okrutno pretukli mladića, jučer se provodila kriminalistička obrada, a mladi Drnišanin Luka M. je zbog teških ozljeda glave prebačen i operiran u splitskom KBC-u.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.