Nasilje u Kninu: učenik 7. razreda ušao na igralište i prvašiću slomio bedrenu kost

Učenik sedmog razreda slomio je bedrenu kost učeniku prvog razreda nakon što je upao na teren kninske OŠ Domovinske zahvalnosti na kojem su prvašići igrali nogomet tijekom sata tjelesnog odgoja, piše Jutarnji list.

Nemili događaj odigrao se u petak dok su učenici sedmih i osmih razreda uređivali školski okoliš tijekom akcije Zelena čistka 2015.

Strašna scena odigrala se kad se sedmaš izdvojio iz skupine vršnjaka i onako krupan umiješao se u nogometnu igru prvašića.

Diplomirani teolog Ivan Uzun, ravnatelj škole, tvrdi da je sedmaš naletio na dijete te da je riječ o nesretnom slučaju, no očevici govore da je do brutalnog starta došlo kad je krupni učenik krhkom dječaku pokušao oduzeti loptu. Nakon puknuća kosti prvašić je ostao ležati na betonu plačući i trpeći strašne bolove, na što su reagirali nastavnici te pozvali ekipu Hitne pomoći, nakon koje su odmah pristigli policajci, a potom i majka ozlijeđenog djeteta.

Dječak se kratko zadržao u kninskoj Općoj bolnici, nakon čega je zbog dijagnosticiranog prijeloma bedrene kosti hitno prevezen na daljnje liječenje u KBC Split, gdje je i hospitaliziran.

U nastojanju da doznamo detalje nemilog događaja kontaktirali smo tajništvo škole.

Tajnica nas je u odsutnosti ravnatelja uputila na pedagogicu Ivanu Vidović, koja nam je potom rekla da je ravnatelj škole Uzun na putu u Zagreb. Pedagogica nas je pak uputila na ravnatelja koji je jedini upućen u cijeli događaj.

– Riječ je o nesretnom slučaju u kojemu je stariji učenik nehotice naletio na dijete – rekao je kratko ravnatelj i dodao kao je sukladno protokolu za takve slučajeve poduzeo sve potrebne radnje.

Nije nam pritom objasnio kako je stariji učenik mogao završiti među prvašićima na njihov satu tjelesnog odgoja, kao i je li itko od nastavnika bio s učenicima kad se incident dogodio.

Jednako tako pitali smo ga na čemu temelji tvrdnju da je riječ o nesretnom ili nehotičnom slučaju, na što nam je rekao da on to popodne nije bio u školi, ali da ima spoznaje da se sve odigralo upravo onako kako on tvrdi te je, uz opasku kako time prejudicira rad policije, prekinuo razgovor.

– Događaj je zabilježen u našoj dnevnoj evidenciji i službenici tijekom dana nastavljaju s obradom slučaja u cilju saznanja točnih zbivanja i okolnosti – rekla je Marica Kosor iz šibenske policije . Dodala je da će u tu svrhu istražitelji u Splitu, ako to liječnici dopuste, obaviti razgovor s ozlijeđenim dječakom.

Otac napadača je šibenski dožupan

Slučaj je u Kninu svojevrsna tabu tema. Razlog za to zasigurno leži u činjenici da je otac učenika sedmog razreda Tomislav Vrdoljak, bivši HDZ-ov zastupnik i aktualni dožupan Šibensko-kninske županije koji ima iznimno jaku političku moć u Kninu.

Upravo je Tomislav Vrdoljak prije mjesec dana u Kninu bio moderator predavanja pod nazivom “Živim život bez nasilja” održanog djeci 7. i 8. razreda u svrhu sprečavanja svih oblika nasilja, posebno onoga čije su žrtve djeca.

IZVOR: Jutarnji list /Slobodna Dalmacija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.