Meta su i domaći i stranci

Ne ostavljajte ključeve ispod tepiha! Zaredale se krađe po kućama i apartmanima

Šibenska policija tijekom jučerašnjeg dana dobila je četiri prijave za teške krađe, od koji je jedna u pokušaju, i to u Jadrtovcu, Jezerima i Kninu. Također, prijavljene su i dvije krađe i jedna prijevara.

Nepoznati počinitelj jučer je u Jezerima, ključem kojeg je našao u blizini ulaznih vrata, otključao apartman u kojem su boravili slovenski državljani, te je 51-godišnjaku i 60-godišnjakinji otuđio novac.

U Jadrtovcu je jučer popodne nepoznati počinitelj provalio u apartman 59-godišnjeg Njemca te mu otuđio novac, a u kasnim noćnim satima nepoznati počinitelj provalio je u prostorije mjesne tvrtke te također otuđio novac.

U Kninu je nepoznati počinitelj provalio u crkvu, no ništa nije ukrao niti je nastala materijalna šteta.

Nepoznati počinitelj u Šibeniku je 3. srpnja otuđio robu vrijednu preko tisuću kuna iz trgovine zagrebačke tvrtke, a u prijepodnevnim satima 15. srpnja u Dubravicama je nepoznati počinitelj 69–godišnjakinji iz kuće otuđio novac.

Također, prema zaprimljenoj prijavi tijekom lipnja i srpnja je nepoznati počinitelj, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica putem oglasnika, 41-godišnjaka doveo u zabludu i time ga naveo da uplati novčani iznos na ime kupnje robe, koja mu nije isporučena niti mu je vraćen uplaćeni novac.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.    ¸

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.