Nema progona za domara brodaričke škole: To je bio performans za medije

Domara (49) Osnovne škole Brodarica, svojim postupkom u ponedjeljak ujutro nije imao namjeru nikoga ugroziti i protiv njega neće biti podignuta ni prekršajna niti kaznena prijava, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Provedenim policijskim izvidima na okolnosti događaja od 21. siječnja u osnovnoj školi u Brodarici utvrđeno je da se tom prilikom 49-godišnjak zaključao u prostorije osnovne škole i pri tom oblijepio plakatima ulazna vrata i dio hodnika škole, izvodeći performans kojim je htio privući pažnju medija i ukazati na, po njemu, nepravilnosti u toj osnovnoj školi, bez namjere da bilo koga ugrozi.

Obzirom da je, u konzultaciji s Općinskom državnim odvjetništvom u Šibeniku,  utvrđeno da takvo ponašanje nema obilježja kaznenog djela niti prekršaja, o ovom događaju će biti izviješteno nadležno Državno odvjetništvo.

Kako je Šibenski portal pisao u ponedjeljak, prijetnje u vezi izbora novog ravnatelja Osnovne škole Brodarica razlozi su zbog kojih je 49-godišnji domar te škole zaključao vrata i postavio desetak poruka upućenih predsjednici Školskog odbora Simoni Mesarek. Domar je navodno dobivao prijetnje zbog toga što je član Radničkog vijeća koje daje svog predstavnika u Školski odbor.

Što je uzrok drame u školi na Brodarici? Prijetnje otkazom domaru na zamjeni jer je podržavao starog ravnatelja…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.