Noćas stigla pojačanja na Prominu, nije bilo evakuacije Velušića, a kanaderi rade od svitanja

Požar na Promini od 6.44 sati ponovno gase kanaderi, a premorenim vatrogascima u pomoć su stigli kolege iz Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Trenutno je na Promini 90 vatrogasaca s 33 vozila, saznajemo u Županijskom centru 112. Iako je sinoć zbog nepovoljnih vremenskih prilika sve bilo pripremljeno i dogovoreno za mogućnost evakuacije dijela stanovništva sela Velušić za to nije bilo potrebe jer se vatra nije širila prema mjestu već u nenaseljeni dio Promine.

Novo – 10.37 sati

U 9:05 proglašen je ugašenim požar kod Sapinih Doca.

Brzom intervencijom vatrogasaca u 8.45 sati ugašen je požar otvorenog prostora kod južne Dubrave koji je izbio u 8:03 sati. Na intervenciji je bilo 12 vatrogasaca sa pet vozila Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te DVD-a Šibenik i Zablaće. Opožareno 300 četvornih metara suhe trave.

Ranije objavljeno – 8.00 sati

– Požar na području općine Promina do jutra smo normalizirali tako da ni kuće nisu više u opasnosti. Stanje u zaleđu Drniša je tim bolje jer su rano jutros stigla i tri kanadera te se tako spriječilo širenje vatre prema istočnoj strani, što bi zahvatilo veliku borovu šumu i dovelo do još veće požarne katastrofe. Uz vatrogasne jedinice cijele noći se s vatrom borilo i stanovništvo te pripadnici planinarskih društava. Zbilja su se nadljudskim snagama borili da zajedno zadržimo širenje požara i na tome im se posebno zahvaljujem. Požari kod Zatona i Rasline su trenutno pod kontrolom. Dosta je vjetrovito što nam je otežavalo gašenje tijekom noći, kazao je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovijednik.

pozar Promina

Tijekom jučerašnjeg dana na Promini su vatrogasci obranili zaseoke Sumani i Duvančići u mjestu Razvođe i odbili vatrenu prijetnju kod zaseoka Buhe u Velušiću. Zbog tog velikog požara sinoć je održana zajednička sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Grada Drniša i Općine Promina, a uz vatrogasce na terenu, sve ostale operativne snage u općini Promina, gradu Drnišu i Šibensko-kninskoj županiji podignute su u stanje pripravnosti.

U Sapininim Docima, gdje je požar izbio jučer oko podne, vatra se jutros ponovno aktivirala i poharala oko 12 hektara površine tako da je ukupno u tom požaru izgorjelo 340 hektara.

U Zatonu je požarište pod kontrolom gasitelja na prostoru većem od 650 hektara.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.