O jučerašnjem sudaru školskog autobusa i automobila roditelji i škola doznali od djece!

U prometnoj nezgodi školskog autobusa i osobnog automobila koja se jučer ujutro dogodila na području Ražina, a u kojoj su sudjelovali 21-godišnjak i ATP-ov autobus pun školaraca, nitko nije ozlijeđen, a roditelji i škola su za to doznali – od djece.

– Kada je kćer došla kući nakon nastave saznali smo da je tog jutra bila sudionikom manje prometne u kojoj, na sreću, nema ozlijeđenih, ali nas nitko o tome nije obavijestio – kaže vidno uzrujana majka koja želi ostati anonimna i pita se kako je to moguće.

21-godišnjak brzo vozio

Glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske potvrdila nam je da je do prometne nezgode došlo oko 7:30 sati, kada se 21-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine, uslijed izlaska iz zavoja osobnim automobilom zabio u zaštitnu metalnu ogradu, a potom i u autobus šibenskog Autotransporta.

ATP-ov vozač reagirao je dobro, nastavlja majka djevojčice koja se u autobusu nalazila.

– Brzo je uplašenu djecu smirio, a novi je autobus došao po njih prije no što je na mjesto događaja stigla policija – priča majka, a zašto nitko nije obavijestio školu i roditelje, pita se i Darko Relja, ravnatelj Osnovne škole ‘Vidici’ koju djeca pohađaju.

Jednom učeniku pozlilo

– Tek kada se jedan od učenika požalio da mu nije dobro, saznali smo što se netom prije nastave dogodilo. Po dječaka koji se nije osjećao dobro, ali je sada sve u redu, došla je majka. Naš djelatnik, profesor Bakić alarmirao je nas, pokušali smo stupiti u kontakt i s ATP-om kako bismo doznali zašto nas nitko nije obavijestio, ali nismo tad uspjeli do njih doći – tvrdi Darko Relja.

Goran Žurić, komercijalni direktor ATP-a rekao je da je operativna služba bila dužna o prometnoj nezgodi obavijestiti školu i da će žurno provjeriti kako je do loše komunikacije došlo, ali do trenutka objave članka, iako smo pokušali više puta, nismo ga ponovno uspjeli dobiti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.