ODAVANJE TAJNE: Zbog jednog razgovora s prijateljem, Riječanki prijete 3 godine zatvora

Policija je kazneno prijavila 43-godišnju Riječanku jer je prijatelju otkrila tajne detalje iz obavijesnog razgovora s policijom, zbog čega joj prijeti i zatvorska kazna do čak tri godine.

“Riječanka je bila pozvana na obavijesni razgovor kako bi se ustanovilo tko je kriv u kriminalnom slučaju oštećenja tuđe stvari, a nakon odlaska je prekršila tajnost postupka, a ujedno i Zakon o kaznenom postupku. Zato je zaista moguće da gospođa bude za odavanje tajne kažnjena zatvorom, za primjer svima, a zakon predviđa trajanje do tri godine”, rekla je glasnogovornica Policijske uprave Ličko-senjske Maja Brozičević.

Znala da je postupak tajan

Glasnogovornica je podsjetila da su Zakonom o kaznenom postupku policijski izvidi tajni što je važno za kvalitetno kriminalističko istraživanje.

Policija sumnjiči Riječanku da je 14. studenoga, po izlasku iz službenih prostorija senjske policije, svom prijatelju ispričala detalje obavijesnog razgovora, iako je znala da je postupanje tijekom izvida tajno i da je odavanje tajne kazneno djelo.

izvor:net.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.