Odbjegli Giovanni Nanut javio se novinarima: ‘Neću se predati, ne želim nevin trunuti u zatvoru’

Nije točno da sam odgurnuo dvojicu zatvorskih stražara i pobjegao iz šibenske bolnice. Mirno sam išetao jer su me ostavili samog na bolničkom hodniku, a predati se neću jer ne želim nevin trunuti u zatvoru.

Ispričao je to u telefonskom razgovoru Giovanni Nanut Jutarnjem listu. Nanut je, podsjetimo, od nedjelje u bijegu iz šibenskog zatvora u kojem je služio 4,5 godina kazne na koju je osuđen zbog teških krađa.

– Bijeg nisam planirao. Uistinu mi je pozlilo nakon što sam u zatvorskoj TV sali pao i udario glavom kad sam krenuo zatvoriti prozor. Bez lisica na rukama odveo me jedan komandir preko puta u bolnicu na snimanje glave. Tamo je bio drugi komandir koji je snimao prsa jer mu je bilo loše. Nakon snimanja otišao sam u WC i povraćao. Kad sam izašao iz WC-a, sjeo sam na klupu u hodniku i komandir koji me doveo rekao je da ga pričekam dok ode po kolegu. Bili su tridesetak metara udaljeni i ukazala mi se prilika. Mirno sam išetao iz bolnice i otišao – priča u jednom dahu uzbuđeni Nanut i objašnjava zašto se ne želi vratiti u zatvor.
Novo kazneno djelo

– Nevin sam već jednom odgulio deset mjeseci. Sada sam opet nevin osuđen jer nisam počinio krađe za koje me se tereti. Neki u policiji smjestili su mi iz osobnih razloga, a smjestili su mi i djela za koja sam, kako je navedeno u medijima, naknadno optužen i za koja me tek čekaju suđenja. Imam para i imam gdje biti, kome se da nevinom trunuti u zatvoru – objašnjava motive svog postupka Nanut, svjestan da je bijegom počinio još jedno kazneno djelo bez obzira na to je li napao stražare ili nije.

Dodaje i da su događanja u zatvoru snimile nadzorne kamere te da snimke mogu potvrditi njegovu verziju priče.

– Sada govore da sam isplanirao bijeg, izmislio ozljedu i odgurnuo stražare samo da bi prikrili vlastitu nesposobnost i da ne bi odgovarali. To su nikakvi komandiri, ne mogu potrčati deset metara. I u zatvoru, kad god bih izgubio živce, sakrili bi se. U svakom slučaju, da sam htio, mogao sam i prije pobjeći, kad god sam htio mogao sam otići iz zatvora – zaključio je bjegunac snažne tjelesne građe.

Dodao je i da nije točno da je njegova obitelj živjela na šibenskim Bilicama te da se odselila na Crnice nakon prijetnji njegovu ocu koji je skrivio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom, nakon čega je deset mjeseci bio u zatvoru. Na kraju kratkog telefonskog razgovora napomenuo je da će baciti karticu broja mobitela s kojeg nas je nazvao.

U međuvremenu, policajci već peti dan intenzivno tragaju za Giovannijem Nanutom.

IZVOR: Jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.