Odvjetnik nasilnika koji je premlatio Zadranku traži da mu se sudi u Šibeniku

Odvjetnik 38-godišnjeg Darka Kovačića kojeg se tereti da je brutalno premlatio 18-godišnju Zadranku, na početku postupka na Općinskom sudu u Zadru zatražio je prebacivanje postupka na šibenski Općinski sud.

Daruvarčev odvjetnik Andrej Korljan zatražio je od Vrhovnog suda izuzeće zadarskog suda zbog atmosfere linča kojeg su stvorili novinari, a nakon toga zatražio je i izuzeće suca Šimića, predsjednice suda Ane Mišlov i predsjednika Županijskog suda Borisa Babića.

– Ovaj postupak je od početka opterećen velikim interesom medija. Nasilje se ne smije tolerirati, no u javnosti je optuženik prikazan kao najveći zločinac i stvorena je atmosfera linča. Očekuje se njegova drakonska kazna. U takvoj atmosferi se teško može biti nepristran – rekao je Korljan za Zadarski.hr

Odmah nakon sto je Daruvarac u lisicama doveden iz zadarskog pritvora, u sudnici se u pratnji Dragane Marine iz Odjela za podršku žrtvama pojavila i 18-godišnja Zadranka koju u ovom postupku zastupa zadarski odvjetnik Milan Petričić.

Suđenje je odgođeno do odluke Vrhovnog suda o zatraženim izuzećima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.