Odvjetništvo traži istražni zatvor za bešćutnog ubojicu iz Stankovaca

Nakon što je sudac istrage Županijskog suda u Zadru odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora 50-godišnjaku Anti Pelajiću koji je u Stankovcima 4. siječnja pijan automobilom ubio 47-godišnjeg Vinka Buru, rođaka s kojim se inače družio i potom pobjegao s mjesta nesreće, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru žalilo se na takvu odluku.

Osnovano se sumnja da je 50-godišnjak 4. siječnja 2018. u 1.18 sati u mjestu Stankovci izazvao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola s najmanje 2,33 promila alkohola u organizmu i u noćnim uvjetima vožnje u kojima pozornost mora biti pojačana, kao i brzinom koja nije bila prilagođena osobinama i stanju ceste.

Kako navode u priopćenju iz Državnog odvjetništva u Zadru, prometna nesreća uzrokovana je kako vožnjom pod utjecajem alkohola tako i zbog neprilagođene brzine, a državno odvjetništvo smatra kako je 50-godišnjak, uz navedeno, pokazao iznimnu bezosjećajnost i nedostatak empatije prema pregaženom muškarcu kojeg poznaje od ranije i s kojim je te večeri bio zajedno u društvu. Ne pružanje pomoći muškarcu kojeg je pregazio i vraćanje na mjesto nesreće samo da bi pokupio registarsku pločicu koja mu je prilikom prometne nesreće otpala s vozila ukazuje na iznimnu bezosjećajnost i brutalnost u ponašanju te opravdava bojazan od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, istragom je utvrđeno kako je u naletu rođakova mercedesa Bura nabačen na krov vozila, a Pelajić je, iako svjestan da treba pružiti pomoć koja bi ozlijeđenome mogla spasiti život, nastavio vožnju bez zaustavljanja daljnjih 150 metara. Nakon toga se zaustavio i rođakovo tijelo gurnuo s krova vozila, te se, ne obavještavajući službu Hitne medicinske pomoći ni policiju, vozilom udaljio s mjesta događaja.

Državno odvjetništvo je u žalbi predložilo Vijeću Županijskog suda u Zadru preinačenje rješenja suca istrage i određivanje istražnog zatvora 50-godišnjaku.

Tuga u Stankovcima: Ratnog veterana i zaštitara Franje Tuđmana pregazio rođak s kojim je pio cijelu noć

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.