OPREZ: U studenom na našim cestama 61 prometna nesreća

U odnosu na stanje sigurnosti u cestovnom prometu u studenom na našem je zabilježena 61 prometna nesreća, što je u odnosu prema 77 prometnih nesreća u studenom  2014. godine smanjenje za 16 prometnih nesreća ili 20,77 posto.

kosirina prometna

U strukturi prometnih nesreća najviše je nesreća s materijalnom štetom 43 (u istom razdoblju prošle godine 59), zatim nesreća s ozlijeđenim osobama 18 (lani 17). Prošle godine je bila  jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom što nije slučaj ove godine. U ovim prometnim nesrećama su stradale 24 osobe (u istom razdoblju prošle godine 23), od čega je 18 lakše ozlijeđenih osoba (lani 19), 6 teško ozlijeđenih osoba (lani 3), nijedna  poginula osoba, dok je lani bila jedna.

rogoznica prometna

Bitno je napomenuti da je 54 (lani 68) prometnih nesreća uzrokovano greškom vozača, dok se tijekom studenog ove godine dogodila jedna  nesreća koja je uzrokovana greškom, odnosno propustom pješaka, prošle godine ih nije bilo. Vidljivo je da je i dalje najveći uzrok prometnih nesreća neprilagođena brzina kretanja vozila koja je uzrok 14 (lani 33) prometnih nesreća ili 22,95 posto događanja svih prometnih nesreća

policija

U studenom  ove godine poduzeto je 945 mjera u prometu, a u istom mjesecu  prošle godine poduzeto ih je 412, što je povećanje od  56 posto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.