Optužnica protiv motociklista (24) koji je kod Doma zdravlja u siječnju oborio pješaka

Protiv 24-godišnjaka koji je 16. siječnja ove godine kod Doma zdravlja u Šibeniku teško ozlijedio 63-godišnjaka na pješačkom prijelazu i pobjegao s mjesta nesreće Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći. Za kazneno djelo za koje ga terete zakon propisuje kaznu zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Optužnica tereti 24-godišnjaka da je 16. siječnja ove godine u popodnevnim satima u Šibeniku, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom Ulicom kralja Zvonimira iz smjera juga prema sjeveru, te dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, vozio brzinom od oko 70 do 80 kilometara na sat koja nije bila sigurnosna brzina za pravovremeno zaustavljanje vozila radi propuštanja pješaka koji su stupili na pješački prijelaz.

Zbog takvog načina vožnje okrivljenik je motociklom udario u pješaka koji je preko pješačkog prijelaza prelazio cestu iz smjera istoka u smjeru zapada te se u tom trenutku nalazio na sredini prijelaza. Uslijed udara pješak je pao na kolnik i zadobio osobito teške i po život opasne tjelesne ozljede, a okrivljenik je nastavio nekontrolirano voziti po nogostupu pa je motociklom udario u obližnji betonski zid i pobjegao s mjesta prometne nesreće, bez da je pružio pomoć ozlijeđenom pješaku.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, policija je nakon dva dana pronašla 24-godišnjaka i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavila te pritvorila. Tada su iz Policijske uprave šibensko-kninske izvijestili kako je riječ o višestrukom počinitelju kaznenih djela i prekršaja iz prometa u posljednje tri godine.

Dolijao delinkvent (24) koji je udario čovjeka kod Doma zdravlja. Nije imao vozačku ni registraciju na Yamahi

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.