Optužnica za pokušaj ubojstva: Kninjanin (73) nasrnuo na susjeda sjekirom i noževima

Protiv 73-godišnjeg Kninjanina, koji je krajem srpnja pokušao ubiti 39-godišnjeg susjeda koji s obitelji živi u istoj kući kat iznad njega, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu pred Županijskim sudom u Šibeniku.

Nakon što mu je 39-godišnji susjed, koji živi u istoj kući na katu poviše njega, 29. srpnja 2017. oko 6.40 sati došao pred vrata stana i prigovorio mu što verbalno napada i vrijeđa njegovu suprugu i djecu, okrivljenog 73-godišnjaka optužnica tereti da je najprije zaprijetio riječima da će uzeti sjekiru i usmrtiti ga, a potom, u nakani da ga usmrti, uzeo sjekiru te zamahnuo prema susjedu. Susjed je uspio izbjeći napad i oduzeti mu sjekiru, no 73-godišnjak mu je ponovno zaprijetio i otišao do kuhinje te uzeo nož i počeo mu zamahivati u razini trbuha. Tereti ga se da je uspio ubosti nožem 39-godišnjaka u trbuh iako ga je ovaj uhvatio za ruku te da je potom otišao u kuhinju i uzeo drugi nož i s oba noža krenuo usmrtiti ranjenog susjeda koji je, vidjevši to, uspio pobjeći.

U optužnici je predloženo da se protiv 73-godišnjeg Kninjanina produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Svađa prerasla u krvni delikt: Starac (73) kuhinjskim nožem pokušao ubiti svog susjeda

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.