U tjedan dana ukrali 125 tisuća kuna

Pali serijski provalnici (23 i 30) s vodičkog područja. Plijen su držali u hotelskoj sobi

Policija je otkrila i pritvorila dvojicu razbojnika koji su provaljivali u kuće, apartmane i hotelske sobe te pljačkali domaće i goste na području Jezera, Srime, Vodica i Zatona.

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom osumnjičenim za 13 teških krađa, od kojih jedna u pokušaju i jednu krađu, i nad 30-godišnjakom osumnjičenim za sedam od tih istih 13 teških krađa počinjenih zajedno s prvoosumnjičenim i to sve na štetu naših i stranih državljana, koji su u vrijeme počinjena tih kaznenih djela, boravili na području Vodica.

Operativnim radom na terenu policijskih službenika u Vodicama, zbog učestalih krađa, 5. kolovoza oko 19.30 sati u Vodicama ispred hotela u kojemu su zabilježene provalne krađe, su zatečeni osumnjičeni, koji su se prema, do tada prikupljenim saznanjima, dovodili u vezu s ovim kaznenim djelima.

Osumnjičeni su uhićeni i dovedeni u Policijsku postaju Vodice, gdje je kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak u vremenu od 31. srpnja do 3. kolovoza u šest navrata u Jezerima, Srimi, Vodicama i Zatonu provaljivao u kuće, apartmane i stanove iz kojih je otuđivao novac i nakit i pri tom oštećenima pričinio štetu veću od 70.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da su osumnjičeni 23-godišnjak i 30-godišnjak između 4. i 5. kolovoza na području Vodica zajedno provaljivali u kuće, hotelske sobe i apartmane i otuđivali novac, nakit i osobne stvari i pri tom oštećenima pričinili štetu veću od 55.000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretražena je hotelska soba koju su koristili osumnjičeni i osobni automobil, gdje je, između ostaloga,  pronađen i oduzet novac i nakit za koji je utvrđeno da potječu upravo iz počinjenih krađa.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, pritvoreni.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.