‘Pao’ lažni vojni invalid koji je proračun oštetio za milijun kuna

Šibenski kriminalisti dovršili su istraživanje nad 43-godišnjakom iz Biograda na moru osumnjičenim za prijevaru Republike Hrvatske u iznosu od 1,1  milijun kuna. U počinjenju prijevare pomogao mu je 50-godišnjak iz Unešića.

Utvrđeno je kako je 50-godišnjak osumnjičenom  izdao i u ime zapovjednika osobno potpisao potvrdu o neistinitim podacima o stradavanju pri povratku s borbenog položaja. Ovaj je potom potvrdu uporabio za priznavanje statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, čime je djelatnike Ministarstva obrane doveo u zabludu da je stradao u obrani suvereniteta Republika Hrvatske.

S tog osnova osumnjičenom je 18. travanja 1995. godine priznat status hrvatskog ratnog vojnog invalida, a slijedom čega mu je u vremenu od 31. siječnja 1995. godine do 31. kolovoza 2012. godine  na ime mirovine i osobne invalidnine, isplaćeno najmanje utvrđenih 1,1 milijun kuna u kojem iznosu je i oštećen državni proračun Republike Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.