Petorica mladića osumnjičena za prodaju i proizvodnju marihuane

U Odjelu kriminaliteta droga dovršeno je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom iz Vodica, 24-godišnjim srbijanskim državljaninom te 19-godišnjakom iz Vodica i 20-godišnjakom iz Solina osumnjičenima za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Osumnjičeni maloljetnik je 29. travnja u Vodicama zatečen u posjedu smotuljka ispunjenog s ukupno 162 grama marihuane koju je policijskim službenicima dragovoljno izručio. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni maloljetnik navedenu opojnu drogu nabavio od 20-godišnjaka koji je istu skrivao u kući kojom se koristi 24-godišnjak. Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku je 29. travnja izvršena pretraga obiteljske kuće u Srimi kojom se koristi osumnjičeni 24-godišnjak kojom prilikom je pronađeno i oduzeto ukupno 145.7 grama marihuane i ukupno 800 sjemenki izgleda karakterističnog za indijsku konoplju.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je 19-godišnjak u razdoblju od mjeseca studenog prošle godine do konca travnja ove godine u četiri navrata pribavljao opojnu drogu marihuanu od 20-godišnjaka koju je čuvao u kući kojom se koristi 24-godišnjak.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju svi osumnjičeni su uz kaznenu prijavu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu predani u pritvorsku policijsku jedinicu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.