Piroman koji je izazvao sedam požara na Promini ostaje iza rešetaka

Protiv 39-godišnjaka kojeg je policija prijavila zbog izazivanja sedam požara u razdoblju od 4. do 27. kolovoza u Razvođu na području Općine Promina i Grada Drniša određen je jednomjesečni pritvor, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu.

Dežurni zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u subotu je ispitao 39-godišnjeg hrvatskog državljanina i donio rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti, teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 4. do 27. kolovoza 2017. u Razvođu, u sedam navrata, u namjeri izazivanja požara, plinskim upaljačem palio suhu travu i nisko raslinje, nakon čega izbili požari, kojima doveo do ugroze ljudskih života, ugroze oštećenja i uništenja stambenih i gospodarskih zgrada kao i drugih materijalnih i prirodnih dobara na području Općine Promina i Grada Drniša. Daljnja širenja požara spriječili su pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi Grada Drniša, Grada Knina, dragovoljnih vatrogasnih postrojbi Općine Promina i Grada Drniša, pripadnici drugih vatrogasnih postrojbi izvan županije Šibensko-kninske te pripadnici Hrvatske vojske, pri čemu je izgorjela suha trava, nisko raslinje, šume bora, hrasta i jasena te je pričinjena šteta od najmanje 18 milijuna kuna, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu.

Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac i prihvatio te odredio istražni zatvor.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.