Državno odvjetništvo traži zadržavanje u zatvoru

Piromanka iz Dubrave jučer nije ispitana. Liječnik sumnjao u njezinu sposobnost iznošenja obrane



Foto: Hrvoje Jelavić/PIXELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Žena (53) koju se sumnjiči za podmetanje najvećeg požara ove sezone na području Dubrave jučer u Općinskom državnom odvjetništvu nije ispitana jer, po mišljenju liječnika, nije bila raspravno sposobna i nije mogla iznositi svoju obranu.

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedena je jučer zbog osnovane sumnje da je počinila teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Postoji osnovana sumnja da je 27. srpnja 2019. oko 13.30 sati u Šibeniku, na predjelu Dubrava, u cilju izazivanja požara, otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti pa se, uslijed jakog južnog vjetra, požar brzo proširio te zahvatio područje od zaselaka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin do zaselaka Lugovići, Mihaljevići i Podlukovnik, ugrozivši tamošnje poljoprivredne površine i stambene objekte. U požaru je nastala šteta u, za sada, točno neutvrđenom iznosu, ali svakako imovinska šteta velikih razmjera, priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku se, u nazočnosti liječnika psihijatra i branitelja, pokušalo ispitati osumnjičenicu, no tu radnju nije bilo moguće provesti zbog iznesene sumnje liječnika u raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane. Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da se protiv osumnjičenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.