Potvrdio Branko Ivić

Piromanka iz Dubrave ostaje u istražnom zatvoru. Još nije dovršeno psihijatrijsko vještačenje

Piromanka iz Dubrave, koja je u srpnju potpalila najveći požar ove sezone u Hrvatskoj, ostaje u istražnom zatvoru još dva mjeseca.

– Mogu potvrditi da je 53-godišnjakinji osumnjičenoj za namjerno izazivanje požara u srpnju na području Dubrave produžen istražni zatvor za dva mjeseca. Državno odvjetništvo još nije dovršilo psihijatrijsko vještačenje – kratko je za Šibenski portal kazao Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku.

Podsjetimo, 53-godišnjakinja je u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedena 29. srpnja zbog osnovane sumnje da je počinila teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Tereti je se da je 27. srpnja oko 13.30 sati na predjelu Dubrava, otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti. Zbog jakog južnog vjetra, požar se vrlo brzo proširio te zahvatio područje od zaselaka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin do zaselaka Lugovići, Mihaljevići i Podlukovnik, ugrozivši tamošnje poljoprivredne površine i stambene objekte.

U požaru je izgorjelo oko 900 hektara borove šume. Osumnjičena je i prije dvije je godine uhićena zbog izazivanja čak sedam požara na području Dubrave, nakon psihijatrijskog vještačenja, u listopadu 2018. otpuštena je s liječenja jer joj se ‘stanje značajno poboljšalo’.  Nakon liječenja, utvrđeno je kako je radno sposobna te je nastavila raditi na naplatnim kućicama Hrvatskih autocesta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.