Situacija pod kontrolom

Pod kontrolom požar kod Unešića, u Čenićima izgorio vinograd i pružni pragovi

NOVO 20.00

Ugašeni su požari u Sitnom Donjem i Čenićima, a požar kod Bogočina stavljen je pod kontrolu. Požar kod Bogočina lokaliziran je 15 minuta nakon povlačenja zračnih snaga. Izgorjela je površina 400×200 metara, doznajemo u Vatrogasnoj zajednici.

Požar u Čenićima ugašen je u 18.42, a opožarena je površina od oko dva hektara. Izgorio je stari vinograd i pružni pragovi.

RANIJE 18.40

Požar u Sitnom Donjem lokaliziran je u 15.57, a ugašen sat vremena kasnije. Ukupno je opožareno 0,75 hektara trave i niskog raslinja.

Požar u Bogoćinu kod Unešića još se gasi, a kanader se sa požarišta povukao u 18.30.

U međuvremenu je planulo u mjestu Čenići.

– U 17.13 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Čenići. Tamo su na intervenciju izišli gasitelji iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biskupija s jednim vozilom, a intervencija je i dalje u tijeku – javljaju iz Vatrogasne zajednice županije.

RANIJE 16.50

Zbog požara na brdu Bogočin zatvorena je cesta Unešić-Perković, javljaju iz Operativno-komunikacijskog centra. Iako nema opasnosti za ljude i kuće, na požarištu je i kanader.

STARO 15.35

Dva požara planula su u razmaku od samo nekoliko minuta u Sitnom Donjem te u mjestu Bogočin.

– U 14.49  zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Sitnom Donjem, a u 14.53 buknuo je požar u mjestu Bogočin – javljaju iz Vatrogasne zajednice županije.

Na intervenciju u Sitnom Donjem izišli su vatrogasci JVP Šibenik, DVD Perković i DVD Šibenik s ukupno  16 vatrogasca i šest vozila, dok požar u Bogočinu gasi devet vatrogasaca JVP Drniš, DVD Drniš i DVD Unešić.

FOTO Ilustracija/arhiva

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.