Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka koji je na Baldekinu zatukao majku

Županijsko državno odvjetništvu u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 29-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela teškog ubojstva majke u studenome prošle godine u stanu na Baldekinu.

Na teret mu se stavlja da je u jutarnjim satima 16. studenog prošle godine u stanu u kojem je živio sa svojom majkom u Šibeniku, u neubrojivom stanju i u cilju da je usmrti te joj se tako osveti zbog višegodišnjeg zlostavljanja, nakon prethodnog verbalnog sukoba i međusobnog naguravanja, više puta udario majku nepoznatim tupim tvrdim predmetom u glavu i nanio joj više teških tjelesnih ozljeda glave koje su dovele do smrtnog ishoda.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv 29-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je Županijskom sudu u Šibeniku postavljen zahtjev da sud, nakon rasprave, utvrdi kako je ubojstvo počinio u stanju neubrojivosti te primijeni odredbe Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.