Pokušaj ubojstva i napad na službenu osobu

Podignuta optužnica protiv 58-godišnjaka koji je u srpnju pokušao ubiti policajce

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 58-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog pokušaja ubojstva i napada na službenu osobu te je predloženo njegovo smještanje u ustanovu za osobe s duševnim poteškoćama.

Podsjetimo, 58-godišnjak je 16. srpnja 2019. u 15.30 sati u Šibeniku, nakon što su do njegovog stana došla dvojica policijskih službenika i djelatnici hitne medicinske pomoći, odbio na njihove opetovane pozive izaći iz stana pa su pozvani vatrogasci koji su nasilno otvorili ulazna vrata stana kako bi omogućili ulazak policijskih službenika i hitne pomoći. Kad su policijski službenici ušli u stan, optuženik ih je, u stanju u kojem nije mogao shvatiti značenje svog djelovanja niti upravljati svojim postupcima, dočekao s nožem u ruci koju je držao skrivenu iza leđa, te je odbio izaći iz sobe iako su ga to tražili policijski službenici. Kad mu je jedan od policajaca prišao s namjerom da ga izvede iz sobe, optuženik je zakoračio prema njemu i, u cilju da ga usmrti, naglo zamahnuo nožem prema njegovu trbuhu, no policajac se na vrijeme izmaknuo i rukama blokirao optuženikovu ruku pri čemu nije došlo do ozljeđivanja policajca već samo probijanja policijske majice.

– Na poziv policajaca do stana su došli pripadnici jedinice interventne policije pa je optuženik u opisanom stanju, a kako bi spriječio pripadnike te jedinice u daljnjem postupanju, ispraznio na njih vatrogasni aparat, polijevao ih nepoznatom tekućinom, uzeo čekić i nož te zamahivao prema njima, koji su ga pozivali da izađe i baci čekić i nož, no on je to odbijao. Optuženik je vikao i prijetio ubojstvom policijskim službenicima te čekićem lupao po policijskom zaštitnom štitu, a jednog je od njih dohvatio nožem i porezao ga po lijevoj ruci nanijevši mu tjelesnu ozljedu. Optuženika su potom ostali pripadnici interventne policije onemogućili u daljnjem napadu – priopćeno je iz DORH-a.

U optužnici je predloženo da se optuženiku produlji istražni zatvor jer je optuženik u vrijeme počinjenja protupravnih djela bio neubrojiv te postoji opasnost od počinjenja kaznenog djela.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.