Podignuta optužnica protiv dvojice mladića, opljačkali dućane na Bualama, Baldekinu i Vidicima

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv dvojice 26-godišnjih Šibenčana, zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja razbojništva.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su oko 18,30 sati 28. studenoga 2014. u Šibeniku; zajednički i po prethodnom dogovoru krenuli u pljačkaški pohod.  Nakon što je prvo jedan od njih ušao u trgovinu da provjeri tko je unutra i kad je vidio da nema nikog kraj blagajne, drugom je dao znak rukom da uđe. Drugi je potom zamaskiran došao do blagajne držeći nož u ruci i zatražio od blagajnice inkas, a kad mu je ona rekla da nema ključ od blagajne i pozvala kolegicu da joj ga donese, te kad su to sve vidjeli kupci kod susjedne blagajne, okrivljenici su u strahu da ne budu otkriveni, pobjegli iz trgovine.
Jednog okrivljenika se tereti i da je samostalno oko 19,30 sati 28. studenoga 2014. u Šibeniku, zamaskiran ušao u jednu trgovinu te uz prijetnju nožem zatražio od prodavačice da mu otvori blagajnu, što je ona iz straha učinila, a on je potom iz blagajne uzeo za sebe 3.700,00 kuna. Tereti ga se i da je oko 19,00 sati 28. studenoga 2014. u Šibeniku, iz kase jedne trgovine uzeo 1.298,00 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.