Podignuta optužnica protiv piromanke (51) iz Dubrave koja se liječi na psihijatriji

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je Općinskom sudu u Šibeniku podnijelo optužnicu protiv 51-godišnje hrvatske državljanke zbog podmetanja sedam požara u srpnju ove godine u šibenskoj Dubravi.

Stavlja joj se na teret da je u sedam navrata od 18. srpnja 2017. do 23. srpnja 2017. u neubrojivom stanju, u naselju u kojem živi i to na otvorenom prostoru, u borovoj šumi i na smetlištu, a sve u blizini više obiteljskih kuća, te na parceli svog susjeda, na njoj je bilo sedam plovila na suhom vezu ukupne vrijednosti između 375 tisuća i 450 tisuća kuna i u štali jednog od susjeda, zapaljenim improviziranim bakljama i upaljačem palila krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje.

Nakon paljenja došlo je do razbuktavanja požara koji su ugašeni zahvaljujući pravovremenoj intervenciji vatrogasaca, policije i mještana, a okrivljenicu se tereti da je ugrozila imovinu točno neutvrđene ukupne vrijednosti, ali svakako veće od 200 tisuća kuna.

Optužno vijeće Općinskog suda u Šibeniku je donijelo rješenje kojim je okrivljenici istražni zatvor zamijenjen mjerom opreza liječenja na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj instituciji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.