Podignuta optužnica protiv razbojnika (31) koji je u svibnju opljačkao kladionicu u Šibeniku

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv 31-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog oružane pljačke kladionice u Šibeniku. Za to kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna u trajanju od tri do 12 godina.

Na teret mu se stavlja da je 30. svibnja ove godine u 19.42 sati u Šibeniku, s ciljem da se imovinski okoristi, došao maskiran do kladionice i s nožem u ruci prišao pultu za kojim je zaprijetio zaposlenici kladionice tražeći od nje da mu preda sav novac. Zaposlenica je u strahu za svoj život iz blagajne izvadila 2.054 kune, stavila ih u najlonsku vrećicu i predala mu.

Tereti ga se i da je potom zatražio od nje da mu preda i sav novac iz sefa, a kad mu je zaposlenica rekla da sef ima vremensku odgodu otvaranja od pet minuta, razbojnik se udaljio iz kladionice odnoseći novca.

U optužnici je predloženo da se 31-godišnjaku produlji trajanje istražni zatvor zbog opravdane bojazni od ponavljanja istih ili sličnih kaznenih djela.

Policija je još 1. lipnja objavila fotografiju na kojoj je osoba koju se sumnjičilo za razbojništva koja su se prethodna dva dana dogodila u Šibeniku. Uz pljačku kladionice, sumnjičilo ga se i za pokušaj pljačke uz prijetnju nožem na benzinskoj crpki INA-e u Šibeniku 31. svibnja prošle godine.

FOTO Prepoznajete li muškarca sa slike? Policija ga traži zbog razbojništava u Šibeniku

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.