Poduzetnik iz Šibenika (51) lažirao poslove i iz tvrtke izvukao 3,8 milijuna kuna

U Odjelu gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije je u suradnji s Poreznom upravom i u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku dovršeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom osumnjičenim za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Utvrđeno je da je osumnjičeni u razdoblju od 2. siječnja  do 31. prosinca 2013. godine u svojstvu člana uprave i odgovorne osobe dviju tvrtki sa sjedištem u Šibeniku od jednog trgovačkog društva uzimao za sebe pozajmice u iznosu od 2.489.267,77 kuna, te za drugo trgovačko društvo pozajmice u iznosu od 1.282.903,88 kuna.

Potom je, s ciljem izbjegavanja obaveze povrata pozajmica, izradio i ovjerio poslovne isprave s neistinitim, odnosno neizvršenim poslovnim događajima, čime je sebi i drugom trgovačkom društvu protupravno pribavio imovinsku korist u iznosu od 3.772.171,65 kuna i za toliko oštetio tvrtku iz koje je izvukao novac.

Protiv osumnjičenog je Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku proslijeđeno posebno izvješće s podacima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.