Pojas im očito nije previše važan: Policija jučer u šest sati uhvatila čak 92 vozača u prekršaju

Čak 92 vozača od ukupno 212 kontroliranih policija je jučer uhvatila u prekršaju tijekom šestosatne akcije na našem području usmjerene na pojačani nadzor i sankcioniranje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i putnika, kao i korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Kako stoji u izvješću Policijske uprave šibensko-kninske, čak 57 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, pet ih koristilo je mobitel za vrijeme vožnje, tri vozača uhvaćena su u vožnji pod utjecajem alkohola ili droga, njih pet zbog nepropisne brzine, a počinjeno je i osam drugih prekršaja iz prometa te 14 ostalih prekršaja.

– Obzirom da je ova ciljana akcija trajala samo šest sati kontrolirano je dosta vozila i utvrđeno je znatan broj težih prekršaja, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da je akcija bila najavljena. Stoga je akcija s osnova represivnog postupanja bila učinkovita, međutim svako represivno postupanje ima pozitivan učinak i na preventivno ponašanje vozača u prometu – priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Policija stoga još jednom poziva vozače da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, da tijekom vožnje ne koriste mobitele  kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća s tragičnim posljedicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.