Pokrenuta istraga protiv vozača (50) koji je u veljači u Bilicama usmrtio pješaka

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom zbog čega mu prijeti od tri do 12 godina zatvora.

Postoji osnovana sumnja da je 50-godišnjak 26. veljače ove godine u popodnevnim satima u Bilicama, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola uslijed čega su mu vozačke sposobnosti bile bitno smanjene, a brzinu kretanja vozila nije prilagodio situaciji da vozi kolnikom djelomično zaleđenim i prekrivenim snijegom te nije obratio pažnju na pješaka koji je prelazio kolnik dolazeći mu s desne strane. Osnovano se sumnja da je prednjim dijelom automobila naletio na tog pješaka i odbacio ga na kolnik te je pješak uslijed udara automobila i pada zadobio višestruke osobito teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo nekoliko dana kasnije u Općoj bolnici u Šibeniku.

Nije uspio zakočiti: Pijan (50) Minijem udario pješaka u Bilicama i zadao mu ozljede opasne po život

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.