Policija dvije godine u domu za starije čuva Luketu, optuženika za trostruko ubojstvo u Šibeniku

Foto: Milan Živković/HRT

Policija i dalje trostrukog ubojicu Borisa Luketu danonoćno čuva u Domu za starije osobe u Šibeniku, gdje je trenutačno smješten, obitelj ubijenog Ivana Bajića, bivšeg tjelohranitelja Zlatka Bagarića, tužila ga je za naknadu štete, a dužniku Kemalu Keranoviću, zbog kojeg je i počinio trostruko ubojstvo, sud je odblokirao imovinu.i

Trenutačno je to stanje u slučaju trostrukog ubojstva koje se dogodilo 27. travnja 2017. godine u šibenskom prigradskom naselju Brodarica, za što Boris Luketa (61) formalno još nije ni osumnjičen. Nakon što je ubio Milkui Hakiju Keranović i Ivana Bajića te pokušao ubiti Kemala Keranovića, Luketa si je pucao u glavu. Preživio je.

Međutim, prema ocjeni liječnika, on je i dalje raspravno nesposoban, a s obzirom na to da je Kemal Keranović preživio, Luketu već više od dvije godine čuva policija. A Kemalu Keranoviću i suoptuženicima u aferi vezanoj za Novu kreditnu banku Maribor (koja u susjednoj Sloveniji traje već godinama, a riječ je o malverzacijama u iznosu od 30-ak milijuna kuna koje su počinjene i na području Hrvatske) sud je ukinuo blokadu imovine.

Kemalu Keranoviću, koji je bio glavna meta Borisa Lukete, ali je izbjegao njegove hice, zbog čega Luketu još uvijek čuva policija, deblokirana je etaža kuće u Šibeniku, dva zemljišta na području Zatona te malo više od 360 tisuća eura na računima u nekoliko banaka, piše Jutarnji list, a cijeli tekst pročitajte OVDJE.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.