Policija jučer lovila nevezane i ‘pričljive’ vozače. Trećina ih je ostala bez 500 kuna

Nešto manje od trećine prekontroliranih vozača jučer se nije vezalo te je pričalo na mobitel tijekom vožnje, izvijestili su danas iz šibenske policije o rezultatima preventivno-represivne akcije koju su proveli jučer od 13 do 18 sati na šibenskom području.

Akciju su policajci usmjerili na prekršaje nevezivanja pojasa i pričanja na mobitel te su zaustavili 115 vozila i prekršajno kaznili 45 vozača. Njih 29 zbog nevezivanja, pet zbog pričanja na mobitel, šest zbog nepropisne brzine, dvoje zbog vožnje u pijanom stanju i tri zbog nepropisnog skretanja.

– S obzirom da je ta akcija bila najavljena i da je trajala samo pet sati, statistički pokazatelji u odnosu na broj kontroliranih vozila i broj utvrđenih prekršaja,  upućuju na  činjenicu da su takve preventivno-represivne akcije u prometu na našem području nužne,  a posebno ako se uzme u obzir broj i vrsta utvrđenih prekršaja, od kojih gotovo svi spadaju u grupu od „četiri glavne ubojice u prometu – istaknuli su u policiji.

Pozvali su vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele.

Inače, kazne za prekršaje nevezivanja i pričanja na mobitel u vožnji su 500 kuna, a ako platite u roku od tri dana, platit ćete pola tog iznosa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.