Policija ‘prišila’ još kaznenih djela 52-godišnjem bivšem šefu Suzukija: Oštetio još četiri tvrtke

08.03.2017., Sibenik - Policija privodi osumnjicene zbog sumnje u gospodarski kriminal u Jadranskoj banci. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šibenska policija sumnjiči 52-godišnjaka da je oštetio četiri šibenske tvrtke za 44.036 kuna, a kako neslužbeno doznaje Šibenski portal, riječ je o bivšem voditelju Suzukijeve poslovnice u Šibeniku.

Podsjetimo, 52-godišnjak je još prije dvije godine osumnjičen za pronevjeru više od milijun kuna na štetu Suzukija tako što je uzimao predujmove od 11 kupaca vozila i zadržavao ih za sebe. Tvrtka Suzuki tada je morala obeštetiti kupce, a 52-godišnjak je dobio otkaz. Nedugo prije otkaza osumnjičeni je otvorio pizzeriju u Šibeniku, vjerojatno u trenutku kada je kupcima i tvrtki bilo jasno da je riječ o zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Daljnjim krim istraživanjem, policija je sada došla do novih saznanja o gospodarskom kriminalu u koji je bio upleten, zbog čega je protiv njega podneseno posebno izvješće kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi.

Naime, osumnjičeni 52-godišnjak je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Šibeniku, s ciljem da sebi i svom trgovačkom društvu protupravno pribavi novac, kod četiri oštećena društva u razdoblju od 4. kolovoza 2014. pa sve do 27. rujna 2016. godine, naručivao različitu robu. Odgovorne osobe oštećenih trgovačkih društava su mu naručenu robu isporučivale, ali 52-godišnjak je nikad nije isplatio, čime ih je oštetio za nešto više od 44 tisuće kuna.

U Odjelu gospodarskog kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, i u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, nad 52-godišnjakom je dovršeno kriminalističko istraživanje i osumnjičen je za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

(FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.