Policija razotkrila detalje još jedne prijevare bivšeg direktora Suzukija u Šibeniku

U slučaju 50-godišnjeg direktora poslovnice Suzukija u Šibeniku nad kojim je prošlog petka Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu zbog sumnje da je zadržao novac od uplata 11 građana kojima uopće nije naručio plaćeni automobil, pojavili su se detalji još jedne prijevare.

Kako su priopćili iz šibenske policije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom osumnjičenim za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u Splitu.

– Istragu nismo pokrenuli po nalogu DORH-a već po drugoj osnovi i ne mogu potvrditi je li ovo djelo povezano sa slučajem za koji je ŽDO već pokrenulo istragu, kratko nam je rekla Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Međutim iz opisa kaznenog djela jasno je kako je riječ o istoj osobi i istoj tvrtki. Osumnjičeni je 50-godišnjak, navodi se u priopćenju policije, kao odgovorna osoba za zastupanje oštećenog društva, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, u vremenu od 1. rujna 2015. do 3. kolovoza 2016. godine, primio gotovinske uplate od 32-godišnjakinje na ime kupnje osobnog automobila i to iznosu od 30 tisuća kuna jednokratno i 11 gotovinskih uplata od 1.650 kuna, za što joj je izdao uplatnice. Primljeni novac osumnjičeni je protupravno zadržao za sebe, čime je oštetio trgovačko društvo za 48.150 kuna.

Osumnjičeni 50-godišnjak će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.