Policijski ulov za vikend: Svaki šesti vozač bio je pijan, neki su bili bez vozačke, a problem je i pojas

Ilustracija/Arhiva

Čak 2,4 promila napuhao je 33-godišnji vozač Opel Astre šibenskih regitstracija kada ga je tijekom ovog vikenda zaustavila šibenska policija u sklopu preventivno-represiuvne akcije usmjerene baš na alkoholizirane i mlade vozače, izvijestili su danas iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Policajci su u vremenu od 23 do 5 sati u petak i subotu prekontrolirali 120 vozila, a poduzeto je 48 mjera. Od toga 20 vozača vozilo je pijano, osam ih je imalo tehnički neispravno vozilo, a sedmero ih je istekla vozačka dozvola. Također, i pojas je još uvijek problem šibenskim vozačima pa ih je devet kažnjeno zbog nevezivanja.

U policiji pozivaju vozače da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne ne voze ako su pijani ili drogirani te da se vežu i nose kacige. Time će, ističu u policiji, smanjiti vjerojatnost prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragične ishode ili ozljede sudionika u prometu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.