Požar kod Bratiškovca gase vatrogasci iz četiri županije

Požar na otvorenom prostoru na području Bratiškovci kod Skradina i dalje se gasi, izvijestili su iz DUZS-a jutros u 7 sati. Na teren su poslane vatrogasne ekipe iz četiri županije, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslovačke i Zadarske s ukupno 52 vatrogasca i 13 vozila. Na požarište će biti upućena i Državna intervencijska postrojba Split te 2 kanadera.

Požarom je zahvaćena borova šuma.

STARIJE

Požar koji je buknuo u nedjelju 19. kolovoza oko 13,30 sati u Bratiškovcima kod Skradina i dalje je van kontrole. Vatrenu stihiju gasi stotinjak vatrogasaca uz pomoć tri kanadera i jednog air tractora, a zasad je vatrom zahvaćena površina od oko 300 hektara. Problem im stvara jaka bura i gusta borova šuma koju je požar zahvatio, a zbog čega postoji opasnost da se vatra prebaci na područje Nacionalnog parka Krka.

Buktinja je ranije danas zaprijetila petorici vatrogasaca iz DVD-a Skradin koji su se našli u vatrenom obruču, no spasila ih je pravovremena reakcija kolega koji su navodili kanadere ne bi li im vodenim bombama otvorili prolaz na sigurno.

Opasnost je prijetila i kućama u Ićevu no gasitelji su obranili stambene objekte, a čelnik skradinskog Stožera za zaštitu i spašavanje Nediljko Dujić navodi kako vatrogasci požar dočekuju kod naselja Rupe.

Vatru će pokušati skrenuti u kanjon između Rupa i Plastova te lokalizirati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.