Udar groma kod Konoba

Požar u Grebaštici još uvijek je aktivan. Izgorjelo oko 30 hektara površineFoto: MORH i Facebook/Vatrogasci-Oni su naši heroji
HVZ

Požar iznad Grebaštice i jutros je aktivan i nije pod kontrolom vatrogasaca. Jučer je taj požar lokaliziran u 15.15 sati i ponovno se aktivirao u 16.30 sati, a u gašenju su sudjelovala i dva kanadera.

NOVO 8.29 sati

Požarište iznad Grebaštice još je aktivno i nije pod kontrolom gasitelja, saznajemo od dežurnog u Županijskom centru 112. Po prvim procjenama izgorjelo je oko 30 hektara trave, makije i borove šume.

20.40 sati

Požar u Grebaštici još uvijek je aktivan, a na terenu se nalazi 31 vatrogasac. Kanadari koji su pomagali u gašenju otišli su nešto iza 20 sati.

 19.32 sati

Požar  na području Grebaštice ponovno se aktivirao te su dva protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga  u popodnevnim satima sati u novu akciju gašenja istog požarišta.

Istovremeno je izbio novi požar na Marjanu iznad Splita u Splitsko-dalmatinskoj županiji te je jedan Canadair odmah preusmjeren s Grebaštice na Marjan. Dodatno je na požarište Grebaštica, upućen i jedan Aitractor AT-802.

Jedan od pilota koji je sudjelovao u današnjoj akciji, kapetan posade Canadaira CL-415 i zamjenik zapovjednika Potupožarne eskadrile bojnik Darko Kučej kazao je kako je riječ o nepristupačnom i strmom terenu koji otežava pristup i rad zemaljskim snagama

– Odmah po dolasku vidjeli smo kako se vatrena fronta širila nošena vjetrom, no uspjeli smo je  brzo zaustaviti i dovesti požarište do stanja gdje nije bilo više niti izdimljavanja.  Očito je kako se maestral pojačao i ponovno razbuktao požarište, no nadam se kako ćemo do mraka požar uspjeti u potpunosti staviti pod nadzor i spriječiti ponovno izbijanje –  kazao je bojnik Kučej.

HRZ

Tijekom današnjeg angažmana dva Canadaira na požarištu Grebaštica izbačeno je oko 250 tona vode pri čemu su ostvarena 3,5 sata naleta, izvijestili su iz MORH-a.

17.37 sati

Na požar koji se aktivirao u 16.30 sati upućeni su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Šibenik s dva vozila.

 15.42 sati

– Požar je lokaliziran u 15.15 sati, izgorjelo je pet hektara trave, niskog raslinja i mlade borove šume, a na intervencije je bilo ukupno 25 vatrogasaca s 11 vozila kojima su pomogala i dva kanadera – kazao nam je dežurni operater u Županijskom centru 112.

HVZ

RANIJE

Nakon udara groma u 11.35 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u zaseoku Konobe kod Grebaštice. Zbog opasnosti od širenja požara vatrogascima su u 12.30 sati u pomoć došla i dva kanadera.

Na požarištu su 23 vatrogasca s devet vozila JVP Šibenik, DVD Grebaštica, DVD Primošten, DVD Brodarica – Krapanj i DVD Zablaće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.