Požari na kombiju i minibusu u Zagrebu su podmetnuti! Policija objavila detalje očevida

Zasad još nepoznati počinitelj namjerno je u Zagrebu u nedjelju ujutro ispred Hostela Arena zapalio kombi Citroen Jumper i minibus Mercedes Sprinter Erduman šibenskih registracija s kojima su djeca vodičkog Kickboxinga kluba Hrvatski branitelj dragovoljac iz Vodica došla na natjecanje u Zagreb.

Požar je započeo gasiti  32-godišnjak koji se našao u blizini kada je oko 4.45 sati u Novom Zagrebu planuo požar, a u potpunosti su ga ugasili vatrogasci zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe. Kako je priopćeno iz Policijske uprave zagrebačke, obavljenim očevidom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj otvorenim plamenom zapalio prednji dio karoserije kombija, pa se požar preko motora proširio na cijelo vozilo, a najviše na unutrašnjost koja je u potpunosti izgorjela zajedno s prednjim dijelom.

Potom je palitelj izazvao požar na minibusu na način da je zapalio plastičnu oblogu između vjetrobranskog stakla i poklopca motora.

Kombi je bio u vlasništvu Malonogometnog kluba Heroji 2007, dok je minibus, koji je djelomično izgorio, u vlasništvu Gradskog parkinga Vodice. Nakon što se vijest o podmetnutim požarima proširila medijima i društvenim mrežama, Društvo prijatelja Hajduka iz Šibenika i Vodica pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć pri kupnji novog kombija za vodički malonogometni klub, koji je ime dobio u spomen na Kornatsku tragediju i 12 tragično preminulih vatrogasaca.

Novo vozilo za ‘Heroje’: Prijatelji Hajduka pokrenuli akciju za pomoć vodičkom klubu čiji je kombi zapaljen u Zagrebu

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.