Prijavljena još jedna prevara ‘zlatnim lančićem’ u Šibeniku

Policiji su tijekom vikenda prijavljene četiri teške krađe i dvije prijevare. Vjerojatno ponukan našim tekstom o starom triku sa zlatnim lančićem i ponovnom pojavljivanju tih prevaranata u Vodicama, prevareni 79-godišnjak iz Šibenika prijavio je slučaj u kojem je 16. ožujka nepoznati počinitelj od njega u Šibeniku iznudio novac lažnim prikazivanjem činjenica o vrijednosti pronađenog nakita.

U Srimi je nepoznati počinitelj između 31. ožujka i 13. travnja s plovila 61-godišnjaku demontirao i otuđio dio vrijedna nekoliko desetaka tisuća kuna, a u noći 24. travnja u Kninu je nepoznati počinitelj provalio u prostorije tvrtke 41-godišnjakinje i otuđio novac.

U Šibeniku je nepoznati počinitelj, između 11. i 14. travnja, provalio u kuću u vlasništvu 97-godišnjakinje i otuđio novac, u noći sa četvrtka na petak u Pirovcu je nepoznati počinitelj provalio u kuću 64-godišnjaka i otuđio tehničku robu vrijednu nekoliko tisuća kuna, a između 8. i 13. travnja u Šibeniku je nepoznati je počinitelj s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenice o uplati novca za prodanu robu putem Internet oglasnika, 27-godišnjaka naveo da dostavi tako prodanu robu.

Policija će protiv nepoznatih počinitelja podnijeti kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku i nastavlja istrage s ciljem otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.