Preko djeteta prijetili i njegovoj majci

Privedeni mladići koje policija tereti da su iznudili novac od maloljetnog posinka župana Pauka

Osumnjičeni 19-godišnjak i 21-godišnjak, kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem, koristeći saznanja da maloljetno dijete ima pristup većoj svoti novca, a s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, tijekom svibnja u Šibeniku, ucjenili ga da im preda novca prijeteći da će ubiti njega i njegovu 39-godišnju majku. Dječak im je 18. svibnja između 1.30 do 2 sata u Šibeniku dao veću svotu novca, a policija nije utvrdila točan iznos.

Krim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 19-godišnjak isti dan, nakon što mu je dječak iz straha predao novac, za 20.000 kuna kupio motor, koji je policija pronašla i oduzela.

Nakon završene policijske istrage obojica osumnjičenih su, uz kaznenu prijavu za iznudu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, pritvoreni.

Inače, priča je proteklih dana izazvala iznimno zanimanje javnosti i medija jer se po Šibeniku pročulo da je riječ o posinku šibensko-kninskog župana Gorana Pauka s kojim živi u zajedničkom domaćinstvu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.